Red Ribbon Kft. 2900 Komárom, Mártírok útja 97., fsz. 1. | Tel: +36305219783 | e-mail: redribbonkft@hotmail.hu

Eger Rallye - beszámoló

Tét nélküli arany

Már a pécsi futamot követően megszerezték a kategória bajnoki címét Matics Misiék, így egy tét nélküli autózást tűztek ki célul az évadzáró Eger Rallye-ra. Az őszi futam a hűvös idő ellenére is jó hangulatban telt, sok néző előtt, a Matics-Zejda párosnak pedig egy újabb kategória első helyet is jelentett.
Milyen volt a tét nélküli győzelem?
-Mielőtt elindultunk itthonról a versenyre, a lányomnak volt a születésnapja és ő azt mondta, hogy erre az alkalomra neki egy első helyet hozzak. Röhögve meg is jegyeztem, hogy jó, majd veszek hazafelé valami áruházban egy kupát, de aztán komolyra fordítottam. A jövő évi autónk rugóit próbálgattam itt, és el kell mondjam rögtön, hogy szégyellem is magam, hogy az elmúlt évek során ezt nem próbáltuk ki eddig az N-es autóban! Valami szenzációsan jó lett tőle a kocsi vezethetőség szempontjából. Közel nem voltunk még vele a határokon, de így is nagyon jó időket tudtunk menni. Az első kör még amolyan próbakör volt – mivel tesztet nem tudtunk beiktatni -, így ott szembesültem vele, hogy nagyjából milyen. Természetesen állítgatni kellett az új verzióhoz a lengéscsillapítókon is, amit végül nem vittem túlzásba… A második kört már támadással kezdtük, jó időket mentünk, de nagyon sajnálom, hogy Balogh Janiék már az elején kiestek, mert úgy lett volna az igazi, ha hozzájuk képest is látom a változást. Nagyon jó volt így autózni, egy igazi kihívás is, hiszen nem hittem el, hogy így viselkedik a kocsi, vigyorogtam végig. Már olyanokat csináltam, amit én magam sem hittem el. Csak az utolsó előtti gyorson volt egy kis rémület, amikor már annyira megfeledkeztem magamról, hogy majdnem behajítottam az autót. Na, akkor mondtam, hogy van még másfél gyors, nem pont most kéne összetörnöm magunkat.

Milyen egy őszi Eger Rallye?
-Szerintem ugyanolyan hangulatú, mint a tavaszi. Az időjárás is elég hasonló, ha lemegy a nap, akkor gyorsan hűvös lesz. Volt olyan gyorsasági szakasz, aminek konkrétan a felénél kellett volna gumit cserélnünk ahhoz, hogy az ideális abroncsokkal közlekedjünk. Tetszett a versenyen, hogy kevés volt az etap, pörgősen ment minden – leszámítva a vasárnapi balesetet. Nézők is voltak szép számban a pálya szélén, néhol már túl sokan is. A rajtceremónián nem voltak annyian, mint amikor az év első futama az Eger Rallye, de azért meglepően sokan kilátogattak még így is.

Folytatásként Mikulás Rallye?
-Nem tudom, nagy kérdés ez még. Lesz a jövőhéten itt Tatabányán is egy verseny, és mivel eléggé magával ragadott a lendület, lehet inkább az aszfalt gátlókat variálnám egy kicsit… Nem azt mondom, hogy most már érjünk a végére, mert ennek sosincs vége, de jó lenne még egy pár lépéssel előrébb jutni. A Mikulás Rallye-t nagyon szeretem, ami ellene szól, az csupán annyi, hogy utána egy hétig kell autót mosni… Mérlegelek, de az biztos, hogy idén még egy futamon rajthoz állunk. Szeretnék
köszönetet mondani mindenkinek, akik segítik a versenyzésünket. Nagyon sokan jönnek gratulálni egy-egy győzelem után, vagy épp a bajnoki cím megszerzését követően, de el kell mondanom újra, nem csak rajtunk múlik egy ilyen sztori, hanem a szervizen, a partnereinken, a családon és
mindenkin, aki csak egy kicsit is hozzá tud tenni ehhez. Köszönjük!

Kép: Farkas Marcsi Photo<--pagebreak-->